Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Rectoren Vlaamse universiteiten springen in de bres voor meer gendergelijkheid

De rectoren van de vijf Vlaamse universiteiten ondertekenen vandaag het charter ‘Gender in Academia’, dat werd opgesteld door de Jonge Academie (JA) en de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) en voortbouwt op de lopende inspanningen van de universiteiten. Het document beoogt een snellere transitie naar gendergelijkheid in de academische wereld.

6 reacties

  • Carl Vangenechten

    5 jaar geleden
    Toch discriminerend dat die gendergelijkheid alleen maar moet toegepast worden bij dikbetaalde jobs. Waarom niet in de bouw, in het leger, aan de dokken...? Het zou veel eerlijker zijn om bij aanwervingen de herseninhoud als criterium te nemen en niet de inhoud van de broek.
  • Zjos Peeters

    5 jaar geleden
    Genetisch bestaan er maar twee geslachten, al de rest is linkse bullshit en "afwijkend". Of gaan we misschien de afwijkingen pedofilie, necrofilie, bestialiteiten, etc. ook erkennen? Of we transgenders moeten tolereren; natuurlijk! Maar maak het a.u.b. niet groter dan het is! Straks komen er weer quota e.d.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    "Capaciteiten" mag het enige criterium zijn, ongeacht hoe een persoon er tussen de dijen uitziet. Positieve discriminatie camoufleren als "positieve actie" is en blijft toch discriminatie vermits één bevolkingssegment bevoordeeld wordt ten koste van een ander.
  • Em Ve

    5 jaar geleden
    Hier sè, ze willen ook eens mediaaandacht! Om tot gelijke rechten te komen aan de universiteit? Is dat dan niet zo? Zijn zij daar niet verantwoordelijk voor? Stop die zever, je bent biologisch een man of een vrouw. Wil je je als X, eekhoorn of konijn voelen;, waarom niet, dat is niet ieders probleem. Wat komt er nog allemaal uit die "wijze" hersenen!
  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Ik denk dat deze actie een serieus dwaalspoor is waarop we nu al 100 jaar halsstarrig doorstappen. We moeten van dit dwaalspoor àfgeraken, terug naar de HOOFDWEG (= de waarheid), zo snel mogelijk aub. Transgenders zijn het levende bewijs van het gigantisch verschil tussen man en vrouw.