Een bouwvakker brengt dakisolatie aan in een woning. Goede isolatie kan zorgen voor minder CO2-uitstoot.
Volledig scherm
Een bouwvakker brengt dakisolatie aan in een woning. Goede isolatie kan zorgen voor minder CO2-uitstoot. © ThinkStock

Nieuwe databank geeft elke gemeente klimaatscore

In een nieuwe online databank van de vijf Vlaamse provinciebesturen krijgt elke stad en gemeente een klimaatrapport. Zo kunnen lokale besturen hun beleid toetsen en eventueel bijsturen. Dat meldt De Standaard vandaag.

23 reacties

  • jos robben

    5 jaar geleden
    men zou beter stoppen met waardeloze larie te verkopen
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Als je dus in een kleine gemeente 100 vakantiewoningen neerpoot die 9 maand op een jaar leeg staan heb je een betere klimaatscore. Terwijl er door het verkeer er naar toe van vakantiegangers en hun 3 maand bezetting van die huisjes een toename is van CO² uitstoot. Van kromdenken gesproken.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Tel dan op het platteland de tuinhuisjes er ook maar bij. Die worden ook niet verwarmd. En bij de kust moet je ook de CO² uitstoot tellen van al de vakantiegangers - vooral stedelingen - die er naar toe rijden. Daar zijn is de combinatie verstikkende stad-kust voor verantwoordelijk. De parkingbewoner geniet gewoon van zijn tuintje.
  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    Wat wil men nu eigenlijk bereiken, de burger laten opdraaien voor de kortzichtigheid van de politieker? De groene lobby heeft blijkbaar alles goed voor mekaar, de mobiscore, klimaatscore.... Gisteren ook even geluisterd naar de bouwmeester, laat meester daar maar van af. Voelt zich verheven boven alles en nog wat. Hij was zo gelukkig met zijn penthouse mobiscore 10. En daar betalen wij belastingen voor????
  • Peter Bosmans

    5 jaar geleden
    Men kent het probleem van de vakantiewoningen, maar toch telt men ze erbij. Normaal gezien mogen deze woningen, waar vaak niemand gedomicilieerd is, niet in de berekening opgenomen worden. Ook hebben gemeenten met toeristische bezienswaardigheden meer vervuiling van bezoekers.