Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

Moeders nemen vaker dan vaders maand ouderschapsverlof tijdens zomervakantie

Met de start van de zomervakantie piekt ook het ouderschapsverlof. Zes op de duizend werknemers vragen dat aan, om een maand vakantie te hebben samen met hun kind(eren). Twee op de drie keer is het de moeder die thuisblijft, een op de drie maal de vader. Dat berekende de hr-dienstverler Acerta.

3 reacties

  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    als het voor sommige mensen betekent dat vakantie in het onderwijs twee maanden nietsdoen is ... dan vraag ik mij af waarom niet alle vacatures in een record tempo ingevuld geraken ?
  • Marleen Vanbrabant

    5 jaar geleden
    "Zomervakantie" is geen algemene term die voor iedereen hetzelfde betekent. Voor mensen in het onderwijs betekent dit 2 maanden nietsdoen. Voor kinderen ook. Maar voor de grote hoop betekent het gaan werken. Dus het woord "zomervakantie" is beetje zinloos.
  • Pieter Verhulst

    5 jaar geleden
    Bericht aan vaders en André Hazes citerend. Pak alles wat je kan. Van een vader die vroeger minder mogelijkheden had maar ook die niet nam en later tot de conclusie kwam dat ook hij maar een nummer was voor de werkgever. Iedereen denkt dat hij specialer is als je jong bent, but jou are not.