EPA
Volledig scherm
© EPA

Belgische politie naar Australië om te helpen bij zoektocht naar vermiste Théo Hayez (18)

De Belgische politie trekt met een team naar Australië om mee te helpen in de zoektocht naar de vermiste rugzaktoerist Théo Hayez (18). Dat heeft de federale politie bevestigd aan onze redactie. Het zou gaan om een team van drie personen.

39 reacties

  • Kris Kras

    5 jaar geleden
    Eerst en vooral veel sterkte aan de familie. Wat ik niet begrijp is dat justitie dus bijna een maand nodig heeft om toestemming te geven aan onze federale politie om hulp ter plaatste te bieden, net als de Australiërs de fysieke zoektocht opgeven. Wat gaan onze agenten daar nu nog doen? Het werk van de Australiërs controleren? Of is hier meer aan de hand?
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Andere speurders zorgen dikwijls voor een andere inkijk die mogelijk kan leiden naar het juiste spoor. Die speurders worden echt niet naar Australië gestuurd om achter alle struiken te gaan kijken.
  • Felix Strackx

    5 jaar geleden
    Heeft iemand enig besef hoe groot Australië wel is? Nog met geen 3000 agenten kunnen ze die jongen vinden. Zo jammer!
  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    5 jaar geleden
    Door zich in te mengen in de australische zoekaktiviteiten, bewijst de belgische politie twee dingen tegelijk. Ten eerste: is er hier niet genoeg werk in ons eigen land om ginder te gaan rondlopen? Ten tweede : door naar Australië te gaan zullen Australiërs dat aanzien als een affront; ze zijn groot en wijs genoeg om hun boontjes zelf te doppen!
  • LUC HUON

    5 jaar geleden
    Welke toegevoegde waarde kunnen drie Belgische politiemannen daar geven die niet door de ambassade kan overgemaakt worden?