Specialist Lieven Verstaen: “Je hoeft je huis niet af te koelen tot een ijskast om tot een aangenaam binnenklimaat te komen.”
Volledig scherm
Specialist Lieven Verstaen: “Je hoeft je huis niet af te koelen tot een ijskast om tot een aangenaam binnenklimaat te komen.” © Shutterstock

Alles wat je moet weten over airco: plaatsing, prijs en onderhoud

LiviosMet deze zomerse temperaturen is het echt snakken naar verkoeling. Tenzij je een airco hebt in huis. Overweeg je er nog een aan te schaffen? En vraag je je af waar je dan rekening mee moet houden? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.

18 reacties

  • Filip De Bakker

    3 jaar geleden
    Ik heb er dit jaar ook 1 laten zetten, werkt perfect!
  • Carine Rohnny Vanrutten Vanbrabant

    4 jaar geleden
    Wat wanneer de buitenlucht 35° is , je hebt de airconditioning opgezet om een fris huis te hebben na thuiskomst merkt je dat het warm aanvoelt. Wat is er dan misgegaan?
  • ronny cuypers

    5 jaar geleden
    Over de plug en play split units wordt helaas gezwegen. Nochtans even goed als een dure Daikin, en makkelijk te plaatsen door een doe het zelver. Of laten plaatsen. Zelfs dan ben je voor 1000 à 1200 euro gesteld.
  • josette Huybrechts

    5 jaar geleden
    Hebben reeds 4 jaar airco en zouden het niet meer kunnen missen. Is ook goed tegen hooikoorts want het zuivert de lucht van pollen. Vorig jaar heeft hij veel gewerkt maar onze elektriciteitsrekening was niet hoger. ook nu zijn we heel blij dat we airco hebben.
  • kris verbeek

    5 jaar geleden
    Ik ben veel bij mijn ouders in Spanje. Februari dit jaar hebben zij airco laten installeren omdat het verleden jaar 41° was. Vandaag was het er 39° en morgen wordt het 45°. Mijn ouders zijn zeer blij met hun airco. Denk eraan dat deze temperaturen in de schaduw worden gemeten. Dat betekent dat in mei er reeds 1 dag was met 51° in de zon. Leve de airco (met warmtepomp weliswaar).