Gwendolyn Rutten (Open Vld) en Bart De Wever (N-VA).
Volledig scherm
Gwendolyn Rutten (Open Vld) en Bart De Wever (N-VA). © Photo News

Open Vld-voorzitter Rutten: “Hoelang ga je ons geduld nog op de proef stellen, Bart De Wever?”

Binnenland“Quousque tandem abutere, Bart De Wever, patientia nostra?”, vrij vertaald: “Hoelang nog zal je ons geduld op de proef stellen?” Met die tweet, verwijzend naar een redevoering van Cicero, dringt Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten er bij N-VA-voorzitter De Wever op aan om duidelijkheid te scheppen over de Vlaamse regeringsvorming, met name over de gesprekken met Vlaams Belang. N-VA wil dan weer dat CD&V en Open Vld duidelijk uitleggen waarom ze in Vlaanderen niet zouden willen besturen op basis van een programma dat ook de steun krijgt van Vlaams Belang. 

307 reacties

  • Henk Vandenbussche

    5 jaar geleden
    Rutten moet gewoon zwijgen en ophoepelen. VLD afgedaan bij mij tot die mens weg is. En Dewael en De Gucht moet ik ook niet meer.
  • Stijn Velleman

    5 jaar geleden
    Julien de meulder, als ze er uiteindelijk niet uitgeraken uiteindelijk nieuwe Vlaamse verkiezingen.. Dan kunnenval diegene die nu op open-vld of cdv gestemd hebben maar het cordon toch willen doorbreken dan op Vlaams Belang stemmen.
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    alois philipsen, vergeet niet te vermelden dat vroeger een reis naar bijvoorbeeld America een maandloon koste en wat kost dat nu? Dat geldt ook voor de aankoop van tv en dergelijke. Sinds wanneer heeft iedere Belg trouwens een elektrische fiets? 1 Vlaming op de tien of ongeveer 680.000 mensen leefden in 2018 onder de armoededrempel. Laat Homans nog eens reageren.....met de cijfers van 2014! Haha
  • alois philipsen

    5 jaar geleden
    Gino Denil inderdaad nu is de welvaart minder dan 50 jaar geleden, ieder een smartphone, enkele wagens voor de deur, enkele tv's in huis, op reis gaan met een vliegertje, de terrassen zitten vol, ieder een elektrische fiets, wel ja wat zijn we er op achteruit gegaan
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Er is weinig verschil tussen een federaal België van de 19e eeuw en een Vlaanderen van de 19e eeuw, Marc Baeyens. In beide gevallen had je het arme volk dat zijn klak moest afnemen voor de rijke elite. Het was bovendien die Vlaamse elite die Frans sprak om zich te onderscheiden. In het Vlaanderen van Dewever wordt dat misschien een heropleving van het Latijn. Maar het unitair sociaaldemocratisch België daar tussen in bracht wel welvaart, sociale mobiliteit en een welvarende middenklasse voort.