Klaus Fröhlich, lid van de raad van bestuur van BMW AG
Volledig scherm
Klaus Fröhlich, lid van de raad van bestuur van BMW AG © BMW

“Die zonneauto is een gimmick: absoluut onhaalbaar”

De technische topman van BMW, Klaus Fröhlich, veegt de vloer aan met de Nederlandse zonneauto van Lightyear. “Autorijden op zonne-energie is niet realistisch”, betoogt hij. “Zo’n zonneauto is echt een gimmick. Ik ken de Lightyear One, heb die auto gezien. Dit is absoluut niet haalbaar.”

41 reacties

  • CV DL

    5 jaar geleden
    We moeten ook rekening houden met lobby's in samenwerking met overheden die de boel vertragen of blokkeren, zelfs vernietingen en ervoor moorden.
  • vega zosten

    5 jaar geleden
    Handig is het wel om autonoom je auto te kunnen koelen in deze hitte. Handig is het wel als je auto vele uren stilstaat in de zon om wat kilometers extra te laden maar dan moet je handige autonome airco wel uit! lol Onhandig is het als je kijkt naar de kost tov de opbrengst.
  • Mark Deckers

    5 jaar geleden
    @Dirk Verheyden: dus het is enkel mogelijk als we natuurkundige wetten aan ons laars lappen, maar jij denkt dat dat toch mogelijk is? Of hoe sommige mensen aan "wishful thingking" doen.
  • Johan Vancaneghem

    5 jaar geleden
    Zonnecellen zijn geen oplossing, tot hiertoe, de man heeft gelijk. Er zou een revolutie moeten plaatsvinden in de stockage van elektrische energie (batterijen).
  • ivo torfs

    5 jaar geleden
    Vermits alles in een moderne wagen elektronisch geregeld wordt zou het toch nog nuttig zijn indien die cellen dat verbruik voor hun rekening nemen zodat de afstand daaronder al niet te lijden heeft.