De Hummer, 2 meter hoog en 4.000 kilogram zwaar, verbruikte tot meer dan 20 liter per 100 kilometer.
Volledig scherm
De Hummer, 2 meter hoog en 4.000 kilogram zwaar, verbruikte tot meer dan 20 liter per 100 kilometer. © AFP

Hummer keert straks mogelijk terug in een elektrische versie

AutoKent u de Hummer nog? Die benzineslurpende terreinwagen groeide uit tot hét symbool van energieverspilling. In 2010 werd het ‘monster’ dan ook doodverklaard, niemand wilde hem nog. Maar de ‘king of the road’ maakt mogelijk een comeback... als elektrische wagen.

11 reacties

  • Kurt Bourdeaux

    4 jaar geleden
    Een elektrische vrachtwagen voor mensen die iets moeten compenseren... Enkel professioneel kun je zoiets gebruiken. En dan nog niet iedereen.
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Ze komen allemaal naar hier in Rusland. In de stad of de normale wegen , een zuipschuit van jewelste . Maar landelijk totaal niks waard . Te zwaar, te log en verbruikt schandelijk veel . En door zijn te groot gewicht in het regen seizoen zit hij meer vast dan dat hij rijd. Neen, totaal niet geschikt voor het veldwerk . Daar is er maar 1 goed in, en dat is de Defender . Een werkpaard en ongelooflijk sterk . Veel beter dan die logge Hummer .
  • Jurgen De doncker

    5 jaar geleden
    Mensen vergeten hier blijkbaar dat er al bussen zijn die elektrisch rijden, maar als je offroad gaat zie je natuurlijk geen laadpalen staan:-)
  • Stille Stille

    5 jaar geleden
    Gaat het leger binnenkort ook Electric rijden? Of is er dan gewoon weg discriminatie wij wel u niet wij mogen alles jij niets enkel betalen en betalen
  • Ja Rodrigus

    5 jaar geleden
    zo'n hummer weegt al snel 2.5 ton in de fossiel aangedreven versie, wat zou ie dan wegen met batterij pack :) ? hopelijk niet over de 3.5 ton, of je moet je nog verplicht aan de rij en rusttijden houden