De belangrijkste voordelen in het akkoord hebben volgens de bonden betrekking op de verhoging van de brutolonen.
Volledig scherm
De belangrijkste voordelen in het akkoord hebben volgens de bonden betrekking op de verhoging van de brutolonen. © Shutterstock

Hoger loon voor 267.000 bouwvakkers en metaalarbeiders

BinnenlandGoed nieuws voor 150.000 werknemers uit de bouwsector en 117.000 arbeiders uit de metaalbouw. Voor beide groepen zit er een loonsverhoging aan te komen.

4 reacties

  • dirk de smet

    5 jaar geleden
    in ruil voor afschaffen van pensioen, na 45 jaar gaat ge in uw put of oven door het zware werk,en hoeven ze geen pensioenen meer te betalen ,ze zijn toch gecompenseerd geweest en dan is men versteld niemand nog graag werken van de jeugd ,ze zijn de komende generatie van slaven zonder vooruitzichten op een mooie oude dag
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Natuurlijk goed voor deze mensen maar wat men niet vertelt is dat de andere bonden kunnen fluiten achter hun opslag en daardoor ontstaat er telkens een discriminatie die zijn gevolgen heeft op de koopkracht en het pensioen later. Het is weer die ene Belg is meer gelijk dan die andere Belg.
  • Kris Kras

    5 jaar geleden
    Bouwen wordt dus weer fors duurder, en helaas onze lonen en uitkeringen zullen zeker niet ( voldoende ) volgen. De gewone pendelaar is de dupe, want vaak werkt die met glijdende uren en zijn fileleed en het getreineer in het openbaar vervoer is voor eigen rekening.
  • mark germanus

    5 jaar geleden
    Proficiat, je hebt nu een loonsverhoging van 1,1% bruto, daar kun je zeker van op vakantie gaan en nog overhouden.Misschien is het wel eens interessant van de vakbond directies,uw voorzitter en gedelegeerd bestuurder(wat klinkt zo een titel toch goed he) eens in de bouw te laten werken en die van de bouw in de vakbond enz .Voor mij riekt dat naar slavenarbeid ! Waarom kost een huis zoveel?als jullie zo weinig verdienen ?