Longwormparasiet kan dodelijk zijn voor viervoeters
Volledig scherm
Longwormparasiet kan dodelijk zijn voor viervoeters © Shutterstock

Hondenbaasjes opgelet: slakken kunnen je huisdier besmetten met levensbedreigende parasiet

dierenDe longwormparasiet rukt op in België, zo waarschuwt Bayer. Dat is niet alleen een probleem voor moestuinen, maar ook voor honden. Is een viervoeter besmet met de parasiet, dan kan deze infectie in het ergste geval leiden tot de dood van het dier. De honden krijgen de ziekte door in contact te komen met slakken en kikkers of door water te drinken waarin die diertjes leven.

6 reacties

  • Rene Dannau

    5 jaar geleden
    Peter Janssens dit gevaar is al lang gekend maar is erger geworden door de warmte van de laatste jaren en Benny katten kunnen er ook van sterven, gaten in je longen zijn meestal niet gezond, er zijn ook wormen die lever en nieren opvreten en soms hersens wat bij sommigen niet opvalt.
  • Benny De Keyzer

    5 jaar geleden
    Kunnen katten daar ook van sterven?
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Charmeoffensief van Bayer om slakkenbestrijdingsmiddelen te promoveren ? Bij mij zijn er verschillende soorten slakken tot en met de grote escargot : prachtig beest maar zeldzaam. Verder is de familie egel uitgebreid met 4 jongen. Mijn hond is een beest en geen mens. Moet ik die aan de ketting leggen omdat die af en toe muizen opeet of de poep van kippenkuikens ?
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Pffff. Seg. Gaat er nu geen dag voorbij of we worden GEWAARSCHUWD. Sinds klein kind hebben wij altijd honden gehad. Tot 3 jaar geleden. Vroeger mochten ze zelfs nog vrij op straat rondlopen. Wel er is bij ons nooit geen enkele hond gestorven aan een besmetting. Allemaal op gezegende leeftijd.
  • Erbert De pus

    5 jaar geleden
    Opgelet met te stellen dat dit niet gevaarlijk is voor de mens. Indien het om de rattenlongworm gaat is dit voor de mens eveneens levensgevaarlijk.