Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Brussels Airport wil tegen 2050 geen CO2 meer uitstoten

Bijna 200 luchthavenuitbaters in Europa, waaronder Brussels Airport, hebben vandaag beloofd om de CO2-uitstoot van hun activiteiten tegen ten laatste 2050 terug te brengen tot nul. Ze ondertekenden de resolutie "NetZeroCarbon2050" tijdens het jaarlijkse Congres van de luchthavenvereniging ACI Europe, dat plaatsvindt in Cyprus.

15 reacties

  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    Gaat ze ongetwijfeld lukken. Zoals er daar gestaakt wordt zal de doelstelling wellicht vroeger dan voorzien bereikt worden. Proficiat.
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Deze doelstelling zal moeiteloos worden gehaald door simpelweg heel de boîte dicht te doen.
  • Jos Teugels

    5 jaar geleden
    Ze hebben het dan gewoon over hun gebouwen die ze energie neutraal maken, zodoende wekken ze de indruk dat vliegen ecologisch is geworden.... Gewone publiciteit dus.
  • Myrtle Marien

    5 jaar geleden
    Gaan ze het vliegverkeer dan boycotten? Ik hoop het van harte. Welke vervuiling dit luxegedrag van een arrogante mens met zich mee brengt is eigenlijk niet meer vatbaar voor het menselijke verstand. Mocht Einstein iets later geleefd hebben had hij naast het heelal, de menselijke domheid ook nog de vervuiling door vliegtuigen die oneindig was. Allen met de fiets op reis ? In internettijden waar bedrijven via videoconferentie communiceren, kunnen we veel reiservaringen opdoen via internet.
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    Zal Brussels Airport in 2050 nog bestaan wat feitelijk niet zo voor de hand ligt.