© Photo News

Geen finale Big Air voor Seppe Smits en Sebbe De Buck op WB snowboarden Alpensia

Snowboarders Seppe Smits en Sebbe De Buck zijn er vrijdag niet in geslaagd zich voor de finale van de tweede wereldbekermanche Big Air te plaatsen. In het Zuid-Koreaanse Alpensia (Pyeongchang), waar in 2018 de Winterspelen plaatsvinden, werd Smits zesde in groep 1 en De Buck tiende in groep 2. De eerste vijf per groep plaatsten zich voor de finale. In de eindstand is Smits met 85,00 punten vijftiende en De Buck met 83,50 zestiende.

Twee weken terug verging het Smits en De Buck tijdens de eerste manche in Milaan veel beter. De Belgen plaatsten zich daar als vierde en vijfde voor de finale en daarin legde Smits op de tweede plaats beslag en De Buck op de achtste.

De Noor Marcus Kleveland, winnaar in Milaan, neemt niet deel in Alpensia, waar de kwalificaties gedomineerd werden door de Canadezen. Zaterdag zijn vijf van de tien finalisten Canadees. Drie Amerikanen en twee Britten maken het deelnemersveld compleet. Beide groepen werden ook gewonnen door een Canadees: Sebastien Toutant liet met 96,75 de hoogste score noteren, Darcy Sharpe met 94,00 de tweede. Hun landgenoot Mark McMorris, in Milaan derde, plaatste zich met 91,25 als zesde voor de finale.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer