In Brasschaat gaan vijf middelbare scholen speekseltesten afnemen van leerlingen in de strijd tegen drugs.
Volledig scherm
PREMIUM
In Brasschaat gaan vijf middelbare scholen speekseltesten afnemen van leerlingen in de strijd tegen drugs. © RV

Vlaamse leerkrachten getuigen over drugs op school: “Op een bepaald moment waren zestien van de zeventien leerlingen in mijn klas onder invloed”

Vijf scholen in Brasschaat gaan hun leerlingen zelf testen op drugs. Een goede zaak, vinden veel Vlaamse leerkrachten. Want het probleem is volgens hen veel groter dan iedereen denkt. “Dingen uitproberen: dat hoort er nu eenmaal bij als je jong bent. Maar op een gegeven moment stond ik voor de klas en waren zestien van de zeventien leerlingen onder invloed.”

95 reacties

  • Pieter Bossuyt

    5 jaar geleden
    Ik lees hier veel reacties die te idioot zijn voor woorden, Denk je dat het probleem daar mee gaat opgelost zijn??? Ze gaan gewoon stoned gaan brossen dan, wiet moet legaal gemaakt worden, net zoals alcohol is. Dan zak je veel minder op iedere hoek van de straat kunnen vinden want Nu is het belachelijk gemakkelijk om er aan te geraken, kijk aub naar de cijfers, in nederland word 40procent minden gesmoord net omdat het legaal is. En ja ik ben een EX gebruiker... EX
  • Frank Willems

    5 jaar geleden
    Hoe weet die leerkracht dat er zestien leerlingen onder invloed waren? Heeft hij zestien speekseltesten afgenomen? Schijn kan bedriegen. Abnormaal gedrag is een onvoldoende parameter om dit vast te stellen...
  • Vic Smeets

    5 jaar geleden
    Ok...akkoord. Maar dan de leraars ook...
  • Bob Beye

    5 jaar geleden
    De eerste leerkracht die zo'n test doet zal zeker het einde van zijn carrière als resultaat hebben, het testje kan dan ook nog eens mogelijks negatief zijn.
  • Serge Aernoudt

    5 jaar geleden
    Je mag in 't weekend zuipen zoveel je maar wilt maar op maandag kan je weer bloednuchter zonder sporen volledig clean zijn. Bij drugs duurt dit proces 3 maanden. Dat is 't verschil maar je moet in beide gevallen zuiver staan als dat wordt vereist.