© Els Smeyers

Dag van de Wetenschap in Connecterra

Op de Dag van de Wetenschap op zondag 27 november maak je kennis met het splinternieuwe onderzoekscentrum in het Nationaal Park Hoge Kempen. Bezoekers genieten van een exclusieve rondleiding achter de schermen van de gloednieuwe Ecotron. De Universiteit Hasselt en het Regionaal Landschap Kempen en Maasland verwelkomen je in Connecterra, de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen en onderdeel van de gebiedsontwikkeling Terhills.

Els Smeyers

Ga met wetenschappers en Rangers op ontdekkingstocht in de Ecotron. Ze tonen je de diepste geheimen van deze installatie en laten je zien wat er zich onder de koepels bevindt en hoe ze de effecten van verschillende klimaatscenario’s kunnen testen op onze waardevolle ecosystemen.Vervolgens dompelen we je tijdens de Klimaatwandeling onder in de natuurlijke rijkdom van het Nationaal Park en zijn waardevolle geschiedenis. Maak onderweg kennis met vangtechnieken voor insecten, onderzoek naar de Nachtzwaluw, evenzwijnonderzoek en nog zoveel meer.Of laat je meeslepen door het enthousiasme van onze wetenschappers op onze wetenschapsmarkt en in het Fiels Research Centre en reis mee van bacterie tot ecosysteem en van natuur tot technologie.

De activiteiten bieden we doorlopend aan van 10.00 tot 18.00 uur en al onze activiteiten zijn gratis te bezoeken zonder vooraf in te schrijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer