Een KBC-logo.
Volledig scherm
Een KBC-logo. © BELGA

Parket vervolgt KBC voor witwassen miljoenen van ondernemersfamilie

Het parket van Oost-Vlaanderen vervolgt KBC Bank en KBC Groep voor het helpen witwassen van vele miljoenen euro's zwart geld van een ondernemersfamilie. Dat schrijft De Tijd vandaag. De familie runt het Lokerse ramen- en deurenbedrijf Engels. De witwaszaak wordt vrijdag ingeleid voor de correctionele rechtbank van Gent.

12 reacties

  • Polutnik Ronald

    5 jaar geleden
    Je moet Nederland niet vegelijken met België , want daar is maar één regering en veel minder ambtenaren en minder topfunctionarissen en minder topmanagers ook met minder loon. Dus waar zit het verschil .
  • Polutnik Ronald

    5 jaar geleden
    Daar zal niks van komen , en dan volgt de wet van verjaring .
  • Pieter Janssens

    5 jaar geleden
    Misschien de benzine en diesel nog eens opslaan, we hebben geld nodig; Een kleine 11 miljard. Vraag eens aan Nederland hoe dat zij het doen ? Die hebben evenveel overschot... precies of die hebben onze portefeuille gevonden .
  • Urbain Schuermans

    5 jaar geleden
    hier? in Belgie?? een bank???? kan niet dit is zulk een proper landje???
  • Mich Vanderhoydonck

    5 jaar geleden
    Het was destijds algemeen gebruik . Wat wil je met een zeer hoge belastingsdruk en te weinig in retour. 50% belastingen en bij vererving nog eens tot 65 % is wat te veel van het goede. Maar we zijn op de goede weg,indien het internationaal aangepakt wordt.