AFP
Volledig scherm
© AFP

Bitcoin voor het eerst in 18 maanden meer dan 13.000 dollar waard

GeldDe bitcoin blijft aan waarde winnen. De cryptomunt doorbrak gisteravond even de grens van 13.000 dollar (11.427 euro). De laatste keer dat dat gebeurde was in januari 2018. Daarmee won de munt op 24 uur bijna 18 procent aan waarde. Intussen is de waarde weer wat gezakt.

6 reacties

  • Benny de Groot

    5 jaar geleden
    Ja Johan, de vraag is wanneer. En het antwoord op die vraag is vrij simpel. Wanneer de meerderheid van de mensen hun geloof en vertrouwen verliest. Voor de overheid en de banken is het simpel. De overheid blijft meer schuld lenen bij de banken die de schuld uit het niets creëren. Tot we op een punt komen dat de meerderheid vd mensen het broodnodige niet meer kunnen betalen door de inflatie en op die manier het geloof en vertrouwen verliezen.
  • Opteynde Johan

    5 jaar geleden
    Als er een bankencrisis komt zal blijken dat mensen die een deel van hun vermogen in alternatieven hebben gestoken op veilig gespeeld hebben. Spreiding is verstandig. De vraag is niet of er een monetaire crisis komt, de vraag is wanneer.
  • geert deruick

    5 jaar geleden
    Op naar 100000...dan de 20 btc die ik kocht aan 290 euro verkopen :)
  • eric maier

    5 jaar geleden
    De luchtbel heeft weer zuurstof. Nu wachten op een hausse, zoals in 2008 met de vastgoedsector die heel het systeem op de helling zette.Bovendien kan niemand uitleggen wat de bitchain is waarop deze lucht is gebakken. Bitchain bestaat maar uit 1 basisprincipe : sharing, wat we kennen van torrent - en de digitale munt heeft hier zijn kernbasis uit ontsproten. Potentieel ? Veel luchtgebakken verhalen, en veel hacking en misbruik ligt op de loer met deze "technologie" Energiezuipend ook.
  • Elise Van Damme

    5 jaar geleden
    De pers draait weer op volle toeren wat bitcoin betreft. En Wim tot in de eeuwigheid gedrukte euros die ze in de economie pompen is evenzeer bullshit-lucht. Nieuwe financiele catastrofe in de maak. Beleggers weten dit ook.Daarom dat ze nu terug massaal in goud,zilver en ook steeds meer in crypto duiken.Succes