Strengere veiligheidscontroles op Tomorrowland

© BELGA

© LBO

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Na de aanslagen de voorbije maanden in onder andere Brussel en Parijs waren de veiligheidsmaatregelen op een aantal Belgische festivals, zoals Rock Werchter, al verhoogd. Ook op Tomorrowland in De Schorre in Boom is dat het geval. Festivalgangers moesten voor ze het festivalterrein mochten betreden hun bezittingen in een plastic zak steken. Zelf moest het publiek door een metaaldetector en werd er gefouilleerd.

lbo

Nog voor de festivalgangers de ingang bereiken, werd er al gecontroleerd op toegangsbandjes of tickets: wie er geen had, mocht niet verder.

© BELGA

Op het terrein zelf wordt de veiligheid in het oog gehouden via het Event Control Center. Daar worden onder andere de tientallen camera’s op het terrein, in totaal zijn het er 33, opgevolgd. Op het festivalterrein zelf worden ook meer dan 500 securitymensen ingezet.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) bezoekt vrijdagavond nog het festival én het Event Control Center. Eerder op de dag was ook al minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) langsgeweest.

Ook om de persruimte te betreden werd er streng gecontroleerd.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen