Ahmed Laaouej en Elio Di Rupo  van de PS, archiefbeeld.
Volledig scherm
Ahmed Laaouej en Elio Di Rupo van de PS, archiefbeeld. © Photo News

“Samen met N-VA om het einde van België te versnellen? Dat zal zonder de PS zijn”

PS-Kamerfractieleider Ahmed Laaouej herhaalt vandaag dat zijn partij niet "in de valstrik" wil trappen van een confederaal avontuur met N-VA. Volgens de Franstalige socialisten is een federale regering met partijen van "goede wil", en dus volgens hen zonder de Vlaams-nationalisten, de beste oplossing. 

67 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    De PS wil nog altijd geen drastische besparingen doorvoeren of enkel maar de misbruiken aanpakken, om hun projectjes te financieren is er veel geld nodig en zullen de belastingen verhoogd worden. Belastingen worden voor betaald door Vlaanderen volgens een econoom. Geen enkele Vlaamse partij zal in dat verhaal meestappen. In de symplistische voorstellen van VLBelang geloof ik ook niet, Veel Belgen hebben enkel een luxeprobleem, het enige dat belangrijk is het leven is zekerheid.
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    een veel groter problem dan de transfers naar wallonie is de gigantische fraude en gesjoemel met alles en nog wat. en dan nog cadeaus geven bovenop aan bedrijven op josten van de belastingbetaler zoals nva deed is er uiteraard teveel aan. In alle boetes correct, beperk migratie, bestraf fraude harder en schaf geldverslindende aftrekposten af zoals bedrijfswagens.
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Natuurlijk wil de PS dat niet want dan zijn ze hun 10 tot 13 miljard kwijt langs de sociale zekerheid en daarom veranderen ze steeds het confederalisme van de N-VA naar separatisme in hun uitleg. Hypocrieter kan niet.
  • gina duribreux

    5 jaar geleden
    elk eigen weg met eigen middelen zal alleen maar ten goede zijn voor mensen die goed voor hebben met belgie en eerlijk zijn zonder te profiteren is toch maar normaal of wie wil van wie profiteren ps dit is klare wijn wij moeten denken aan onze kinderen en klein kinderen zoals jullie daar aan denken op is op
  • Lydia Voets

    5 jaar geleden
    Belgie wordt niet opgedoekt maar enkel geplitst in Vlaanderen en Wallonie....werk voor je eigen centen ipv te profiteren