Koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen.
Volledig scherm
Koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen. © BELGA_HANDOUT

Het kasteel van Ciergnon of een buitenverblijf in Zuid-Frankrijk: de vakantieplannen van de koninklijke familie

RoyaltyOok voor de kinderen van ons vorstenpaar Filip (59) en Mathilde (46), Elisabeth (17), Gabriël (15), Emmanuel (13) en Eléonore (11), komt er deze week een einde aan het schooljaar. De vorige keer nam het gezin daarop een legervliegtuig naar Armenië, waar ze onder andere kloosters en kerken bezochten. En deze zomer? Francis Sobry, woordvoerder van het Paleis, zegt ons dat er geen commentaar wordt gegeven over de privé-agenda van de vorst. Maar volgens royaltywatchter Thierry Debels moeten Filip, Mathilde en hun kroost hoogstwaarschijnlijk hun vakantie in eigen land doorbrengen.

12 reacties

  • Caroline Bex

    5 jaar geleden
    Ocharme, al die keuzestress! Dan maar liever thuis blijven...
  • Jan Deblaere

    5 jaar geleden
    In Frankrijk beschikt de Président de la République over het Palais de l'Elysée, le Pavillon de la Laterne op het domein van het Kasteel van Versailles en het Fort de Brégancçon te Bormes les Mimosas, ook onderhouden door de belastingbetaler. En dit voor een republiek.
  • Barbara Schotte

    5 jaar geleden
    Ilse Braet, volledig akkoord!
  • Gert De Temmerman

    5 jaar geleden
    De foto's zijn niet van Ciergnon maar van Kateelboerderij Fenffe. Ter herinnering: de Koninklijke Schenking is het geheel aan eigendommen die Leopold II aan de Belgische staat schonk, om ter voorkomen dat latere generaties het zouden verkopen beetje bij beetje en op voorwaarde dat de zittende Koning er gebruik zou kunnen van maken.
  • christianne bruyland

    5 jaar geleden
    Albert en Paola hebben toch een tijd terug een appartement in Oostende aangeschaft, daar kan men alvast ook eens op vakantie gaan. Dat is dan natuurlijk geen Knokke, waar je niet durft naar buiten te komen vooraleer je er onberispelijk uitziet.