De omgeving rond de bomen werd snel afgezet.
Volledig scherm
De omgeving rond de bomen werd snel afgezet. © BELGA

Processierupsen op Rock Werchter: festivalweide tijd deels ontruimd

Rock WerchterSlecht nieuws voor wie vandaag op Rock Werchter even in de schaduw wilde gaan zitten: op de bomen bij het podium The Barn werden processierupsen aangetroffen. De ruimte rond de bomen werd snel afgezet, de Leuvense brandweer kwam ter plaatse. Intussen heeft de brandweer het probleem van de rupsen voorlopig opgelost. Het deel van het festivalterrein dat was ontruimd, is weer vrijgegeven. 

22 reacties

  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    Dat lawaai zal de eikenprocessievlinder aantrekken die mee komen genieten!
  • Hilde Vervoort

    5 jaar geleden
    De mezen zijn natuurlijke opruimers van de rupsen maarja, die zijn vergiftigd door het spuiten van vergif op de buxusstruiken. Waar de bomen op openbare plaatsen staan komen ze ze gratis opruimen maar op privegrond moet er veeeel geld voor betaald worden , is dit ook geen privegrond? Wie heeft dit betaald? Het festival is natuurlijk ook inkomsten voor de gemeente en dan zullen ze het wel gratis komen doen hebben zeker!?
  • Pieter Verhulst

    5 jaar geleden
    Karel Van Biesen, er is nog geen verband tussen dode mezen en buxusmot bestrijding. Dit voorjaar hopen mezen in tuin, net als merels, roodborstjes, mussen, ... Dode mezen waarschijnlijk in buurt van landbouwgronden want die mogen professioneel straffer vergif spuiten om uw eten te kweken.
  • Jeroen Keppens

    5 jaar geleden
    Een schande voor zoon duur festival! Dit hadden ze moeten vermijden
  • Lia Schuijt

    5 jaar geleden
    Hey nu kunnen ze wel weggehaald worden. Wij krijgen te horen dat er geen mensen meer zijn om ze weg te halen en we moeten het maar uitzitten.