Direct naar artikelinhoud
Vlaamse regering

Liesbeth Homans (N-VA) opgenomen met hartklachten, vervanging Geert Bourgeois onduidelijk

Liesbeth Homans.Beeld BELGA

Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) is in het ziekenhuis opgenomen met hartklachten. Homans is de gedoodverfde opvolger van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA), die verkast naar het Europees Parlement. Hoe die vervanging nu zou lopen, is onduidelijk.

Homans was vanochtend op haar kabinet in Brussel toen ze last kreeg van ernstige thoracale pijn, bevestigt haar woordvoerder. Ze is daarop even na tien uur samen met een medewerker door haar chauffeur naar Antwerpen gebracht, waar ze binnengebracht is op de spoedafdeling. Daar is na onderzoek beslist dat de minister niet naar huis mag, maar ter observatie op de dienst Cardiologie opgenomen diende te worden. Daar moet ze zeker een nacht blijven. Er staan nog verdere onderzoeken gepland.

Homans is viceminister-president van de Vlaamse regering en is de gedoodverfde opvolger van Bourgeois, die op 1 juli ontslag neemt om zijn zetel in het Europees Parlement op te nemen. Dat mandaat mag hij niet combineren met een post in een regering. Op het kabinet van de minister luidt het dat ze nu eerst willen afwachten hoe ernstig de situatie is, vooraleer uitspraken te doen voor de toekomst.