Direct naar artikelinhoud
Rock Werchter

Processierupsen op Rock Werchter: festivalweide tijdelijk deels ontruimd

De omgeving rond de bomen werd snel afgezet.Beeld BELGA

Slecht nieuws voor wie vandaag op Rock Werchter even in de schaduw wilde gaan zitten: op de bomen bij het podium The Barn werden processierupsen aangetroffen. De ruimte rond de bomen werd snel afgezet, de Leuvense brandweer kwam ter plaatse. Intussen heeft de brandweer het probleem van de rupsen voorlopig opgelost. Het deel van het festivalterrein dat was ontruimd, is weer vrijgegeven. 

Processierupsen zijn kleine, behaarde rupsen die vooral in mei, juni en juli voorkomen. Hun haartjes veroorzaken erge jeuk, huiduitslag en irritaties aan ogen en luchtwegen. Daarom was het voor de festivalorganisatie noodzaak om de diertjes zoveel mogelijk te weren.

De vervelende diertjes werden dus ook in de bomen dicht bij podium The Barn op Rock Werchter gespot. “Het is de securitydienst die vanmiddag de aanwezigheid van de nesten aan de bomen ontdekte en onmiddellijk alarm sloeg”, stelt burgemeester Jelle Wouters (CD&V) van Rotselaar. “In dit warme weer breidt dergelijk probleem zich immers snel uit.”

Eikenprocessierupsen op Rock Werchter.Beeld BELGA

Ook op campings

De zone werd meteen afgezet en de organisatie schakelde de brandweer in om de rupsen te verdelgen. “Door een snelle interventie van de brandweer kon het vlug opgelost worden”, aldus Wouters. “Ook op de campings werden enkele nesten ontdekt en onschadelijk gemaakt. Eerdere controles de voorbije dagen op de aanwezigheid van de processierups leverden niets op.”

Er zijn voor zover bekend geen klachten van festivalgangers binnengelopen, meldt de burgemeester nog. Wie toch irritatie ondervindt, wordt aangeraden om de huid goed met water te wassen. Bij erge klachten raadpleeg je best een dokter of het Rode Kruis. 

Ook op campings
Beeld BELGA
Ook op campings
Beeld Joel Hoylaerts
Ook op campings
Beeld BELGA
Ook op campings
Beeld BELGA
Ook op campings
Beeld BELGA