© BFM

Twee gewonden bij schietpartij in Deurne

Bij een schietincident in Deurne-Zuid zijn donderdag twee personen gewond geraakt, dat bevestigt de Antwerpse politie. Er is een onderzoek opgestart.

sare

Verschillende buurtbewoners belden donderdagnamiddag naar de politie omdat ze schoten gehoord hadden in de Dordrechtlaan in Deurne-Zuid. Ze hadden ook een auto horen wegrijden na de schietpartij. De politie kwam massaal ter plaatse maar kon geen verdachten of slachtoffers meer aantreffen. Aanvankelijk maakte de politie melding van vier betrokkenen die in ziekenhuizen waren aangetroffen, dat cijfer werd nadien bijgesteld.

“Twee personen hebben zich ondertussen gemeld in het ziekenhuis”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “Een van hen had een schotwonde, de andere vergezelde hem.”

Een tweede gewonde, met een hoofdwonde, werd door de politie aangetroffen in de buurt, ook hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Niemand verkeert in levensgevaar. De drie mannen zijn twee dertigers en een 43-jarige man. Wie welke rol gespeeld heeft wordt verder onderzocht.

(Lees verder onder de foto)

© bfm

Wat de aanleiding van de schietpartij was is nog onduidelijk. Het lijkt er voorlopig op dat de drie geïdentificeerden de enige betrokkenen zijn. De politie stelde ter plaatse een perimeter in, en het labo en de recherche kwamen ter plaatse. Er werd een vuurwapen aangetroffen, vermoedelijk gooide de schutter dat na de feiten weg.

© BFM

© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER