Archiefbeeld uit 2008 van het vertrek van het eerste Belgische detachement naar Kandahar.
Volledig scherm
Archiefbeeld uit 2008 van het vertrek van het eerste Belgische detachement naar Kandahar. © Photonews

Militairen blootgesteld aan giftige dampen: “Defensie blijft heel de zaak afzwakken”

De Defensietop heeft bij overleg vandaag met de vakbonden "geen afdoende antwoorden" geformuleerd op het probleem van de giftige dampen waaraan Belgische militairen blootgesteld zouden zijn. Dat stellen de legervakbonden VSOA Defensie en ACMP na afloop. Volgens de vakbond VSOA zijn er geen concrete maatregelen op tafel gelegd om slachtoffers te helpen of nieuwe vergiftigingen te voorkomen. ACMP hekelt dat Defensie de klachten over de medische problemen blijft wegwuiven.

2 reacties

  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    Al eens stilgestaan, en in de wind, bij een uitdeindende plasticverbranding? Dan weet je waar onze militairen terecht over klagen. Onze militairen moeten op handen gedragen worden. Zij beschermen ons, en wij moeten hen berschermen. Hey Politiek en leger vakbonden... Actie nu!
  • Ben Van Wymersch

    5 jaar geleden
    Dat is Defensie. Al eens de te volgen weg bekeken hoe voertuigtechniekers hun dossier moeten samenstellen in verband met de asbest-remmen (die trouwens nog steeds te vinden zijn op enkele nu nog gebruikte voertuigen). Oa je vroegere oversten (10 of 20j geleden) terugvinden en hen vragen hun verklaring te geven, te tekenen, ..