EPA
Volledig scherm
© EPA

Dalai lama schuwt geen controverse in interview over Trump, vrouwen en vluchtelingen

De dalai lama, de spirituele leider van het Tibetaans boeddhisme, wordt wereldwijd geroemd om zijn boodschap van mededogen en vrede. Maar op 84-jarige leeftijd deinst de man er niet voor terug om zijn ongezouten mening te geven, al kan die bij sommigen in het verkeerde keelgat schieten. Dat bleek nog maar eens tijdens een gesprek met BBC-correspondente Rajini Vaidyanathan in zijn residentie in de Indiase deelstaat Himachal Pradesh.

22 reacties

  • Toran Korshnah

    4 jaar geleden
    Jean West, die hotels worden aangeboden door de organisatoren. Maar indien mogelijk verblijft de DL in kloosters, en in Belgie is dat het overigens prachtige Yeungten Ling in Huy. Gezien er op veel plaatsen een Tibetaans klooster is heeft de DL niet veel hotels nodig.
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Jean West, onder meer oorspronkelijk als hoofd van de Tibetaanse staat, uit investeringen, boekenverkoop, conferenties, contributies, ... Althans draagt zijn boodschap en leven in het algemeen meer gewicht en kracht dan die van andere politieke leiders, die meestal zuiver het eigenbelang bepleiten.
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Dat zegt de man die in luxe rondreist en in gerenommeerde hotels verblijft. Waar hij het geld vandaan haalt?
  • Peggie Van Audenhove

    5 jaar geleden
    Heel wijze woorden van deze man.Hij stelt voor dat zijn opvolger een vrouw is,maar dan wel een mooie vrouw want met een lelijke kop zal niemand naar haar luisteren.Dit is geen vrouwonvriendelijke opmerking van hem maar getuigt alweer van groot inzicht in het feit dat alles om het uiterlijk draait,en dat van iemand in een leiderspositie wordt verwacht dat ze hun uiterlijk en charisma meehebben, 2 zaken die bij Donald Trump ontbreken.Dat en intellectueel vermogen.Maar gelukkig had hij sponsors.
  • censor

    5 jaar geleden
    Misschien zou de Dalai beter bij wijsheer Confucius en andere wijsheren blijven...en citaten opzeggen zoals : Het zijn alleen de meest wijzen en allerdomsten die nooit veranderen.....