Marshae Jones
Volledig scherm
Marshae Jones © rv

Zwangere vrouw wordt in buik geschoten en verliest baby. Schutter gaat vrijuit, moeder aangeklaagd voor doodslag

Een 27-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Alabama is gisteren aangeklaagd voor de dood van haar ongeboren kind, dat stierf nadat ze in de buik geschoten werd. Nochtans was het niet de vrouw zelf, maar een andere vrouw met wie ze ruzie had, die de trekker overhaalde. Het nieuws werd opgepikt door de lokale nieuwswebsite AL.com, maar zorgt ondertussen in de VS en ver daarbuiten voor beroering.

29 reacties

  • Maarten Vangeel

    5 jaar geleden
    Amerika heeft meerdere persoonlijkheden. Tijd geleden was er die tekenwedstrijd voor de beste Mohammed tekening. Daar volgde geweld op. Toen werd terecht gesteld dat uitdagen of beledigen GEEN geldige reden is voor geweld. Nu daarentegen is het dat zij "erom vroeg" En dan noemt Trump ons land een shithole? Laat mij niet lachen.
  • Lecocq Daniel

    5 jaar geleden
    Als in ons land een gek met een mes in de hand naar een politieman stapt en deze laatste schiet de gek neer, dan staat ons land op zijn kop. Maar als in Amerika een ongewapende zwangere vrouw wordt neergeschoten 'uit zelfverdediging', dan vinden sommige dat wel normaal. Ik dacht dat pas van zelfverdediging kan gesproken worden als de reactie proportioneel is met het gevaar dat men liep.
  • Peter Bosmans

    5 jaar geleden
    De Amerikanen zijn de laatste jaren hun pedalen kwijt getaakt.
  • Tina Colpaert

    5 jaar geleden
    Ruzie oké iemand proberen beschieten is niet normaal ook al lok je iets uit na discussie
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Zelfs al had ze het uigelokt: het was toch niet hààr schuld of verantwoordelijkheid dat die andere vrouw met een vuurwapen op zak liep, en het nog gebruikte ook?