© VRT - Mathias Papeleu

Selattin (18) laat bloed, zweet én een traan en is ‘homo universalis’

Selattin Defevere (18) is de winnaar van het ‘Homo universalis’-spel van ‘Iedereen beroemd’. Een overwinnin die hem letterlijk bloed, zweet en een traan kostte.

tove, tdl

Produceer een druppel bloed, een druppel zweet en een traan: zo luidde de opdracht in de finale. De opdracht doet denken aan een proef uit het programma Eeuwige roem, waarin Bryno Wyndaele de ex-atleten in 2012 precies dezelfde opdracht gaf. In Iedereen beroemd kwam Steven De Weirdt op voorsprong met de eerste zweetdruppel, maar Selattin Defevere uit Zedelgem klopte hem met een traan. “Ik zag Steven al aan het derde en laatste deel van het finalespel starten toen ik nog volop bezig was met deel twee. Ik dacht dat hij zou winnen. De finaleproef vond ik onverwacht. Ik dacht: Hmm, speciaal. (lacht) Ik kon op voorhand niet inschatten of ik of Steven daar goed in zou zijn. Ik heb me trouwenes nooit voorbereid op de proeven . Dat kan ook moeilijk, want ze zijn zo uiteenlopend en je weet nooit wat het wordt. Wel heb ik alle afleveringen van vorig jaar bekeken. En tegen de laatste opnames aan heb ik leren jongleren. Ik dacht: je weet maar nooit!”

Selattin, de jongste van de honderd deelnemers, wint een jaar gratis vakanties. “Ik heb samen met mijn vriendin al eens nagedacht waar we naartoe willen op vakantie. Er is zo veel keuze. Een echte bestemming hebben we nog niet, maar we willen sowieso buiten Europa gaan. Zoals naar Costa Rica of Vietnam.”

Inschrijven voor een nieuwe ‘Homo Universalis’ kan via een.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER