© EPA-EFE

Brazilië dankzij penalty’s naar halve finales Copa America

Gastland Brazilië heeft zich donderdagavond als eerste geplaatst voor de halve finales van de Copa America. In Porto Alegre versloeg het team van bondscoach Tite Paraguay na strafschoppen.

Na de reguliere speeltijd, waarin de Paraguayaan Fabian Balbuena in de 58e minuut rood kreeg, stond het 0-0. Elfmeters moesten uitsluitsel brengen. Daarin bezorgde Gabriel Jesus zijn land de verlossende treffer. Na missers van de Paraguayanen Gustavo Gomez en Derlis Gonzalez en Roberto Firmino aan Braziliaanse kant, mocht de spits van Manchester City als tiende speler aanleggen. Hij mikte het leer voorbij Junior Fernandez en trapte de Goddelijke Kanaries zo naar de laatste vier.

De volgende tegenstander van Brazilië wordt het Argentinië van Lionel Messi of Venezuela. De andere kwartfinales zijn Colombia/Chili en Uruguay/Peru.

Donderdagavond raakte overigens ook bekend dat de finale van de Copa America 2020 in Colombia zal worden gespeeld. De volgende editie van het Zuid-Amerikaanse landentoernooi is co-organisatie tussen Colombia en Argentinië. Het wordt de eerste keer dat twee landen samen gastheer zijn voor de Copa America. Naast tien Zuid-Amerikaanse landen nemen ook Qatar en Australië deel met een uitnodiging.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer