Qmusic
Volledig scherm
© Qmusic

Qmusic wil wereldrecord langste ‘Connemara’ vestigen, maar waar komt die traditie eigenlijk vandaan?

MuziekEen vaste waarde op menig trouwfeest: wanneer de tonen van ‘Les Lacs Du Connemara’ ingezet worden, begint iedereen duchtig met zijn servet te zwaaien. Een tikkeltje (of een beetje veel) fout, en daarom past het mooi in de Foute Week die ze deze week bij Qmusic houden. Vincent Fierens wil immers het wereldrecord van de langste Connemara vestigen door de luisteraars 24 uur lang aan één stuk te laten zwieren. Maar waar komt die traditie eigenlijk vandaan?

3 reacties

  • Toon Schouteden

    5 jaar geleden
    Wat ben ik blij dat het aan de andere kant van België gebeurt: dan heb ik er ten minste geen last van. Volgens mij heeft deze traditie ervoor gezorgd dat minder en minder mensen 'n trouwfeest geven ;-)
  • Dirk De Winter

    5 jaar geleden
    zouden zich beter bezighouden met hun muziekkeuze!!
  • Ingrid Struyf

    5 jaar geleden
    Ik doe ,op feesten, daar niet aan mee....had tegen mijn dochter, die onlangs trouwde, gezegd" durf dat niet te doen hé " ....het is eigenlijk een triestig liedje.....
  1. Zomerpaleis van tragische keizerin Sisi staat te koop: “Ze deed de meest absurde, gevaarlijke en dwangmatige dingen”
    PREMIUM
    Royalty

    Zomerpa­leis van tragische keizerin Sisi staat te koop: “Ze deed de meest absurde, gevaarlij­ke en dwangmati­ge dingen”

    Altijd al een kijkje willen nemen in het zomerpaleis van Elisabeth van Oostenrijk? Dan is het nu hét moment. Possenhofen - waar keizerin Sisi haar enige ware geluk vond - staat te koop. Ze koesterde er haar meest onbezorgde jeugdherinneringen voordat tragedie haar leven overschaduwde. Van het verlies van haar dochter en de zelfmoord van haar zoon, tot haar bizarre gewoontes en verontrustende eetstoornis: dit was het tragische leven van de beroemde keizerin.
  2. ‘Nonkels’-acteurs Blaise en Assa zijn ook een koppel in het echte leven: “Het was geen liefde op het eerste zicht”
    PREMIUM
    TV
    6

    ‘Non­kels’-ac­teurs Blaise en Assa zijn ook een koppel in het echte leven: “Het was geen liefde op het eerste zicht”

    De knetterende chemie die u op het scherm ziet tussen ‘Nonkels’-acteurs Blaise Afonso (30) en Assa Sylla (27) is er ook in het dagelijkse leven. Vier jaar geleden leerden de twee elkaar kennen op een filmset en intussen zijn de tortelduiven getrouwd en de ouders van een pasgeboren baby. In dit interview vertellen Blaise en Assa hoe het is om als koppel samen te werken en staan ze stil bij het racisme dat ‘Nonkels’ tackelt. “In Italië werd ik tegengehouden op de luchthaven. ‘Je moet betalen of je mag het land niet binnen', kreeg ik te horen.”