© Michelle Theuwissen

© Michelle Theuwissen

thumbnail: null
thumbnail: null

Studenten ontwikkelen kaartspel dat je onderdompelt in andere culturen en landen

Vier student-ondernemers van UCLL brachten als eindwerk FestAir op de markt: een kaartspel dat ze beschrijven als "virtuele wereldreis", of ook wel een manier om andere culturen en landen spelenderwijs te leren kennen. Een van die studenten is de Reppelse Michelle Theuweissen.

Michelle Theuwissen

Samen met haar teamgenoten startte de Reppelse Michelle Theuwissen (midden) haar zoektocht naar een uniek en nieuw concept. Na verschillende brainstormsessies kwamen ze uit bij FestAir, een kaartspel waarmee je vanuit je zetel op wereldreis kan gaan.

De 224 denk- en doevragen waaruit het spel bestaat, zorgen ervoor dat de spelers voor een langere tijd op avontuur kunnen gaan. En door de verschillende categorieën blijft het een raadsel welke opdracht je de volgende beurt te wachten staat: rondhuppelen als een kangoeroe, liedjes neuriën van ABBA, iemand zo snel mogelijk via videochat proberen te bereiken… Allemaal opdrachten die je in het kaartspel terugvindt. Tot slot zorgden de studenten voor een vleugje technologie en voegden ze hier en daar QR-codes toe. Als je deze scant, kom je uit op een pagina met extra info, een liedje of een foto. Zo wordt het een echte beleving!

Graag een FestAir kaartspel kopen? Surf dan naar www.festair.be.Nog meer weten over het reilen en zeilen van deze startup? Volg FestAir dan op Facebook en Instagram waar je elke week een sneak peek te zien krijgt van het spel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer