Vlaams Belang voert druk op N-VA op

© BELGA

“N-VA en Vlaams Belang dienen nu een ultimatum te stellen aan Open VLD en CD&V. Ofwel steunen ze een Vlaams en rechts beleid, ofwel gaan ze op zoek naar een alternatieve linkse meerderheid.” Dat schrijft Chris Janssens van Vlaams Belang in een opiniestuk in Knack. Daarmee verhoogt hij de druk op informateur De Wever (N-VA).

Chris Janssens zit voor Vlaams Belang mee aan de onderhandelingstafel, en is het getalm daar beu. Dat laat hij merken in een opiniestuk dat verscheen op Knack.be, waarin hij schrijft dat volgens de logica de grootste partij (N-VA) en de duidelijke winnaar (Vlaams Belang) aan zet zijn, maar dat zoiets voor Open VLD en CD&V niet vanzelfsprekend lijkt.

Daarom voert Janssens de druk op informateur De Wever op: “N-VA en Vlaams Belang dienen nu een ultimatum te stellen aan Open VLD en CD&V. Ofwel respecteren die partijen de wil van de kiezer en steunen ze een Vlaams en rechts beleid, ofwel moeten ze op zoek gaan naar een alternatieve linkse meerderheid. (...) Indien N-VA en Vlaams Belang samen de hakken in het zand zetten, dwingen we de centrumpartijen met andere woorden om kleur te bekennen.”

Hij roept de informateur ten slotte nog op “het been stijf te houden uit respect voor de kiezers”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen