Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Kersvers hitterecord in Frankrijk al gebroken: voor het eerst warmer dan 45 graden

Nog maar net was er een absoluut warmterecord gevestigd in Frankrijk, of het sneuvelde al opnieuw. Zelfs drie keer. In Villevieille, in het departement Gard, werd om 15.00 uur een temperatuur van 45,1 graden Celsius geregistreerd. Maar om 16 uur haalde het kwik 45,8 graden in Gallargues-le-Montueux (Gard) en zelfs 45,9 om 17 uur. Daarmee neemt de temperatuur in Frankrijk voor de eerste keer de kaap van 45 graden Celsius. 

11 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Karel,weer een poging om de waarheid te counteren,bij klimaatverandering veranderen ook de luchtstromingen veel wispelturiger,zeker wanneer de opwarming of afkoeling zich steeds sneller doorzet. Ook heeft dit invloed op de straalstroom die vaker ter plaatse blijft hangen. Kom in september nog eens terug...Karel.
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    In het verleden werd om de zoveel jaar wel eens een record gebroken. De laatste tijd wordt zowat elke dag een record gebroken. Dat is een vaststelling, geen paniek.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Karel,u blijft ontkennen,maar tegelijk stelt u toch de vraag of deze 'minieme' hoeveelheid CO-2 toename invloed heeft. Wel,karel ten 1ste veel natuur is er niet meer over na een eeuw,en ten 2de..neem de CO-2 weg uit de atmosfeer en de t° op aarde zakt van een inmiddels te hoge 15°c naar -18°c. Geen invloed,zegt u?Of is het gewoon niet willen begrijpen?
  • Patrick Gielen

    5 jaar geleden
    Goed nieuws! Door de opwarming van de aarde kunnen we ook binnenkort aan de kust genieten van een lange zomer van +30 graden elke dag!
  • Myrtle Marien

    5 jaar geleden
    Temperaturen boven de 43° zijn in zuid Frankrijk voorgekomen in 1982 en 1983. Temperaturen boven de 44° kwamen in Toulouse voor in 1923. In 1904 was het in Montpelier ook al 42,8°C. Dus laten we de paniek eventjes achterwege en alles in zijn perspectief zien. Het is daar gewoonlijk al warmer dan hier. En nu is het er zeer warm. En dat is daar ooit lang geleden nog gebeurd.