Sp.a is niet te spreken over de strengere controles op de inkomensgarantie voor ouderen (IGO) vanaf 1 juli.
Volledig scherm
Sp.a is niet te spreken over de strengere controles op de inkomensgarantie voor ouderen (IGO) vanaf 1 juli. © Getty Images/Blend Images

Sp.a: “Strengere controle op inkomensgarantie voor ouderen is vernederende pestmaatregel”

binnenlandSp.a is niet te spreken over de strengere controles op de inkomensgarantie voor ouderen (IGO) vanaf 1 juli. Zo moeten gepensioneerden die recht hebben op een IGO elk verblijf in het buitenland maar ook langere uitstappen in eigen land vooraf melden aan de Pensioendienst. Dat is voor sp.a-Kamerlid Anja Vanrobaeys een brug te ver.

14 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Weer extra controle voor onze gepensioneerden,het misbruik en de fraude voor uitheemse rechthebbenden wordt onaangeroerd gelaten,zoals gewoonlijk: 2 maten en 2 gewichten waarbij eigen volk gediscrimineerd en gestraft wordt voor het misbruik van anderen die onze wetten toch ongestraft aan hun laars mogen lappen.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Controles, ja. Maar dat je als vrije gepensioneerde burger moet melden van te voren dat je op reis gaat, is te ver. Besef wel dat onze vrijheid al lang op vel manieren wordt beperkt door de staat. Belgie is geen vrij land meer. Duizenden zaken mogen of kunnen niet meer. Dat is pesterij.
  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    als je een toelage krijgt is het normaal dat je de controles die erbij horen ook krijgt , als je dat wil afschaffen zet je de deur wagenwijd open voor fraude. zij die daar niet mee kunnen leven zoals de sp-a moeten dan maar eens kijken hoe ze het gaan oplossen want zoals altijd hebben ze kritiek maar geen oplossingen voor hun probleem.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Dat ze eens nazien wie van sociale voordelen geniet en in het buitenland een kast van een villa of hotel hebben en of de kinderen die ze aangeven wel hun kinderen zijn en of hun leeftijd wel juist is.
  • Jo Bosman

    5 jaar geleden
    Erger nog. Postbodes worden ingeschakeld om te controleren of iemand al dan niet thuis is. Postbodes die het nu al vertikken om aan te bellen om een aangetekende brief af te geven en enkel een papiertje in de bus steken. Veel van deze postbodes gaan het ook vertikken om deze controles te doen met alle gevolgen van dien voor de gepensioneerde. Hij / zij verliest dan zijn inkomsten. Vooraf melden als je bij vrienden of familie op bezoek wilt gaan en dan maar weken wachten op de toelating.