Direct naar artikelinhoud
Vakantie-uittocht

Vakantie-uittocht in volle gang: meer dan 180 km file

Archiefbeeld.Beeld Photo News

De vakantie-uittocht leidt deze namiddag tot veel files op de Vlaamse wegen. Het Vlaams Verkeerscentrum meldt reeds 180 km file. In heel België gaat het om meer dan 250 km file, zegt Touring Mobilis.

Vooral in Brussel gaat het bijzonder moeizaam, zo staat de Binnenring zo goed als helemaal vast van voor Huizingen tot helemaal aan de andere kant van Brussel in Tervuren, en op de Buitenring is het aanschuiven van Tervuren tot in Zellik.

Richting Brussel is het ook aanschuiven op de E40 vanaf Affligem, waar verderop richting Brussel een rijstrook dicht is. In het verlengde van de Keizer Karellaan die aansluit op de E40 gaat vanavond ook de Leopold II-tunnel voor twee maanden dicht.

Ook de ring rond Antwerpen kleurt zo goed als helemaal rood. Richting Antwerpen staan er lange files op de E17 en de E34. Op de E313 is het, in beide richtingen, lang aanschuiven ter hoogte van Ranst: in de richting van Antwerpen gaat het traag in filegolven vanaf Olen tot de aansluiting met de ring, in de andere richting van Wommelgem tot aan Massenhoven.