In maart werd ook al eens betoogd in de Wetstraat.
Volledig scherm
In maart werd ook al eens betoogd in de Wetstraat. © Dieter Nijs

Zondag nieuwe klimaatbetoging in Brussel

“De EU-lidstaten moeten dringend een akkoord vinden rond een strategie die moet leiden tot een klimaatneutraal Europa tegen 2050.” Om die oproep kracht bij te zetten, willen een dertigtal burgerbewegingen zondagnamiddag in de Europese wijk in Brussel op straat komen. Zondag en maandag zitten de EU-leiders weer samen in Brussel voor een Europese top, al staat de klimaatproblematiek daar niet op de agenda.

7 reacties

  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    waarom niet beginnen met de grootste vervuiler aan te pakken dus boycot van producten uit China wegens geproduceerd met enorme schade aan het milieu? Waarom richten ze geen fonds op waarin ze oproepen om de prijs van smartphones, en gadgets extra in dit fonds te doneren ter compensatie van het milieu? Waarom eisen ze niet dat het hoofdkwartier van partij groen in antwerpen uitgerust wordt met groen daken en groene energie + degelijke isolatie ipv de erbarmelijke milieuafdruk van nu?
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Aanstaande maandag gaan ze met allen de troep opruimen na Rock Werchter.
  • Freddy van Puymbrouck

    5 jaar geleden
    Betoog voor het milieu want het klimaat ga je niet veranderen!
  • Johan hendrickx

    5 jaar geleden
    Oei, heeft ze weer CO2 zien vliegen Gretaatje? Of weet Anuna niet meer wat doen om in de belangstelling te komen? OVerigens, groot gelijk Geert Landsman!
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Deel het prijskaartje mee aub. Niet van de betoging, maar van de maatregelen die burgers en bedrijven volgens jullie moeten nemen. En vermeld ook het effect, in een heel concrete, reële waarde. Voorbeeld: "één miljard euro per jaar extra lasten voor een winst van 0,02°C over vijf jaar".