Elio Di Rupo en Jean-Marc Nollet.
Volledig scherm
Elio Di Rupo en Jean-Marc Nollet. © BELGA

Duo PS-Ecolo rondt raadpleging middenveld af: “Alle deuren openlaten"

"We moeten alle deuren openlaten." Dat was de boodschap van PS-voorzitter Elio Di Rupo en zijn Ecolo-collega Jean-Marc Nollet aan het einde van twee dagen van raadplegingen van het maatschappelijke middenveld in het kader van de vorming de Waalse regering en de regering van de Franse Gemeenschap. Terwijl gisteren in Brussel de gesprekken liepen over de gemeenschapsmateries, lag de nadruk vandaag in de Waalse hoofdstad op de gewestthema's zoals klimaat, huisvesting en economische ontwikkeling.

5 reacties

  • Frank Vekemans

    5 jaar geleden
    '"De dag sloot af met de vraag over de economische ontwikkeling en de ambitie van PS en Ecolo om tegen 2030 een volledige werkloosheid in Wallonië te bereiken." Dat is dus de doelstelling van PS, en de stomme Vlamingen moeten blijven betalen voor de steun in Wallonie duidelijker kan het toch niet, en dat wil open VLD Steunen?
  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    Middenveld is onverkozen vakbonden. Ze moeten de burger vragen.
  • François Nuyts

    5 jaar geleden
    Dat ze hun deur maar sluiten en eerst proberen hun puinhopen in Wallonié en Brussel op te ruimen .
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Volledige werkloosheid in Wallonië te bereiken dat kan toch niet zo moeilijk zijn. die paar die nog werken doppen sturen en de weigeraars op de ziekenkas. Socialisten zijn toch wel altijd fantasten geweest, en je hebt genoeg kiezers die in sprookjes geloven van alles gratis, dik pensioen na 30 jaar werken minimumpensioen na 30 jaar 1500 euro en zoveel meer voor die langer werken. De rijken gaan we niet alles afpakken maar het scheelt niet veel. Grote bedrijven plunderen, a piece of cake.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Het ligt gevoelig maar als de PS goed kijkt naar het programma van het VB dan moeten ze toch toegeven dat die heel sociaal is, niet voor heel de wereld maar voor de mensen van hier dat wel, maar is dat nu zo verkeerd? Nva daarentegen is wel gewoon VOKA met een duidelijk plan om heel de sociale zekerheid kapot te maken en de mensen weer naar de 19de eeuw te schoppen.