Sven Ponsaerts
Volledig scherm
© Sven Ponsaerts

Stakingsaanzegging bij De Lijn in Vlaams-Brabant door onderbezetting controleurs

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij De Lijn in Vlaams-Brabant heeft een stakingsaanzegging ingediend voor 12 juli. Aanleiding is de blijvende onderbezetting van controleurs. Dat melden de bonden vandaag.

4 reacties

  • Herwig Gysels

    5 jaar geleden
    Controleurs tekort??? ze staan soms in een héél peloton een bus op te wachten die pas een uur later verwacht word, met hun handen in de zakken en een gezellig sigaretje in de mond.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De vakbond wil geen controleurs inzetten, Rik Connaerdt. Ze klaagt de onderbezetting en de daardoor ontstane abnormale werkdruk en onveiligheid aan. Dat is wel een taak van de vakbond. De arbeidsvoorwaarden en de veiligheid van haar aangesloten leden bewaken.
  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Het is niet de taak van de vakbonden om controleurs in te zetten. Dit is de taak van de Vlaamse overheid. Als de vakbonden een concurrerende busmaatschappij willen oprichten, dan kunnen ze controleurs engageren zoveel ze willen.
  • Jo Bosman

    5 jaar geleden
    Tekort aan controleurs. Neen ,ze worden enkel niet goed ingezet. Dezelfde Bus om de 5 KM controleren met 4 controleurs. Dat is wat nu gebeurd . Ze staan ook al een uur op voorhand op die bus te wachten en laten ondertussen andere bussen gewoon doorrijden.