Club Brugge deelt KV Mechelen harde klap uit: 6-1

Club Brugge heeft KV Mechelen een serieus oplawaai gegeven op speeldag 16 van de Jupiler Pro League. Na rust speelde het de bezoekers helemaal van het veld: 6-1. Jelle Vossen was de grote man met vier goals en één assist.

wic

Eén grote afwezige bij de aftrap van Club Brugge-KV Mechelen: kapitein Timmy Simons had een trap gekregen in de Champions League-match bij Leicester en zat niet in de kern. Ruud Vormer nam zijn aanvoerdersband over. De Nederlander kwam samen met landgenoten Ricardo van Rhijn en Stefano Denswil ook weer in het team, terwijl ook Anthony Limbombe zijn opwachting maakte in de sterkste elf van Club Brugge. Bij de bezoekers hield trainer Yannick Ferrera Yohan Croizet en Nicolas Verdier verrassend op de bank, Tim Matthys en Dalibor Veselinovic startten wel.

De eerste helft had aanvankelijk weinig om het lijf. De thuisploeg stelde teleur en de eerste grote kans was dan ook voor de bezoekers. Een hoekschop viel op een metertje of twee van doel voor de voeten van Uros Vitas, maar die knalde pal op het been van Club-doelman Ludovic Butelle. Ahmed El Messaoudi was de volgende die aan de slag mocht met de flipperkast, maar zijn schot stuitte op een Brugs been. Even na het halfuur moest Colin Coosemans pas echt aan het werk bij zijn terugkeer naar het Jan Breydelstadion. De ex-keeper van Club ranselde een vrije trap van Van Rhijn uit zijn doelvlak.

Dubieuze penalty

De thuisploeg werd op het goede spoor gezet door een zeer twijfelachtige penalty. Een bal belandde in de kluts voor de voeten van José Izquierdo na mistasten van Coosemans. Xavier Chen maaide richting enkels van de Colombiaan. De kapitein van Malinwa leek noch de bal, noch Izquierdo te raken maar toch wees ref Wim Smet naar de stip. Een koud kunstje voor Jelle Vossen: 1-0. De openingstreffer gaf vleugels en in de vijf minuten die nog restten tot de rust mocht KV Mechelen blij zijn dat het geen tweede slikte. Coosemans pakte echter uit met een prachtige redding op een vlam van Vormer en de daaropvolgende hoekschop werd snoeihard tegen de deklat gekopt door Benoît Poulain.

Club Brugge

KV Mechelen

Zo traag de eerste helft op gang kwam, zo stormachtig begon de tweede. Nauwelijks enkele minuten waren we ver toen Club Brugge een mooie combinatie in één tijd op de mat tekende. Claudemir duwde de bal gepast diep naar José Izquierdo, die moederziel alleen richting Coosemans mocht en het hoofd koel hield. De vleugelspeler trapte de 2-0 hoog in doel. Nauwelijks een minuut later stond het echter alweer 2-1: Van Rhijn kopte een voorzet nogal ongelukkig recht in de voeten van de mee opgerukte Aleksandr Bjelica, die met een geweldige streep in de winkelhaak de aansluitingstreffer op het bord zette. Maar nog was het niet gedaan: aan de overkant zag Van Rhijn veel Bruggelingen in de box en zwiepte hij voor doel, waar Vossen helemaal ongedekt de 3-1 mocht binnenduwen aan de tweede paal.

Vossen dikt doelpuntentotaal aan

Drie goals op drie minuten, en ook daarna bleef het hard gaan. Coosemans hield Vossen van zijn derde door diens dropshot uit de winkelhaak te plukken en was ook alert op de rebound van Izquierdo. Twee minuten later kreeg Malinwa dan weer een penalty na een trekfout van Stefano Denswil. Butelle kroonde zich echter tot Brugse held van dienst door de elfmeter van Veselinovic te stoppen. Het zal de geplaagde Fransman deugd doen, maar verhinderde wel dat KV Mechelen terug in de wedstrijd kon komen. In plaats daarvan liep de thuisploeg uit naar 4-1: er kwamen nog eens twee kansen uit de lucht gevallen voor Izquierdo, maar ‘Joske’ sprong veel te wild om met zijn kansen. Jammer genoeg voor Malinwa liep er bij de thuisploeg iemand rond die het vizier wel op scherp had staan. Vossen stond geen buitenspel op een lange bal van Claudemir en schoof de 4-1 ijskoud langs Coosemans.

De thuisploeg ging verder op zoek naar de monsterscore en aanval na aanval rolde op het Mechelse doel af, terwijl ook Lior Refaelov mocht meegenieten van het feestje. Voor de Israëliïer waren het zijn eerste speelminuten sinds augustus. In het slot volgden nummer vijf en zes: eerste pikte Vossen een afvallende bal op en gaf gepast voor op Hans Vanaken, die de bal maar voor het induwen had. Daarna stond de ex-spits van Racing Genk aan het eind van een heerlijke aanval via Refaelov en Vormer: 6-1 waarvan vier goals en één assist van Vossen, die terecht een applauswissel kreeg.

Door de zege rukt Club Brugge voorlopig op naar de tweede plaats. Het volgt op drie punten van leider Zulte Waregem, dat in het weekend nog naar Standard moet.