Direct naar artikelinhoud
InterviewRock Werchter

Dit moet u zien op dag drie van Rock Werchter volgens Flo Windey

Flo Windey.Beeld Joris Casaer

Aan deze podia zal je Instagram-fenomeen Flo Windey de longen uit haar lijf horen schreeuwen op de zaterdag van Rock Werchter.

Portland // The Barn // 13 – 13.45 uur

“Het is niet mijn gewoonte om de eerste act van de dag mee te pikken, maar bij Portland ga ik er zeker staan. Dat is zó een zalige band en ze zijn best al lang bezig. Ik heb hen twee jaar geleden gezien op een scoutsfuif en ik vond dat toen al zalig. Dan deden ze ineens mee aan de Nieuwe Lichting en dacht ik ‘tiens, maar die waren toch al goed?’.”(lacht)

Strand of Oaks // The Barn // 14.15 – 15.15 uur

“Op zaterdag staan er gelukkig veel rustige acts gepland, zodat ik de wilde dagen wat kan counteren en stilaan beginnen uitbollen. Daar is Strand of Oaks perfect voor. Ik wil die al superlang zien en ik vind het ook gewoon een superknappe man. Voor één specifiek nummer zal je me trouwens nooit op een concert vinden, maar ‘Keys’ wil ik wel sowieso horen. Als hij dat niet speelt, flash ik mijn tetten niet!”

Tourist LeMC // The Barn // 16 – 17 uur

“Daarna dacht ik om even pauze te nemen en ergens op de wei te gaan liggen. Anders slaap je gewoon niet want op de camping is te veel lawaai, buren die ’s morgens Tool door de boxen knallen bijvoorbeeld. Máár, toen ik vorig jaar op Pukkelpop de Dance Hall passeerde stond die bomvol tot buiten. Ik hoorde Tourist LeMC uit de tent komen en het leek toen echt wel een zot feestje. Dus nu denk ik erover om toch ook eens een kijkje te gaan nemen om te zien wat de hype is. Ook al is dat echt megaplat Antwerps en begrijp ik het eigenlijk helemaal niet.”

Donny Benét // The Slope // 16.55 – 17.30 uur

“Dan – zonder twijfel – naar Donny Benét. Die zijn live-optredens zijn echt gieren! Dat is zo’n oud ‘peeke’ met een dikke moustache. (lacht) Maar je wordt zó blij van zijn muziek. Ik heb echt nog nooit zoiets gehoord, niet te vergelijken met andere muzikanten. Je moet maar eens ‘Konichiwa’ opzetten, I swear, je gaat echt denken ‘wat is dit?’.”

Florence + The Machine // Main Stage // 21.25 – 22.55 uur

“Voor Florence + The Machine ga ik zo veel mogelijk drank en water stashen, en misschien een slaatje meepikken, om dan vooraan in die fucking bak te gaan staan. Ook al is het de warmste dag, ik ga daar staan en de longen uit mijn lijf schreeuwen. Die muziek doet mij echt alles vergeten. Zeker tijdens de liveshows is het alsof je naar een of andere hedonistische shit kijkt en dat je daarna herboren bent. Ik vind het ook zalig dat die zo kan schreeuwen, maar dan tussen haar nummers door wel zo’n breekbaar stemmetje heeft.”