© mph

Schuur brandt volledig uit, dieren blijven ongedeerd

Een felle brand heeft vrijdagavond aan Pannenhoeve in Poppel (Ravels) een historische schuur die deel uitmaakt van de gelijknamige hoeve helemaal vernield. Gewonden zijn er niet en ook alle dieren op de boerderij bleven ongedeerd. De schade is evenwel enorm.

mph

De brand ging gepaard met zware rookontwikkeling die kilometers ver zichtbaar was. De brandweerzone Taxandria moest alle zeilen bijzetten om de fel uitslaande vlammen onder controle te krijgen. Vanuit verschillende posten reden tankwagens naar de plaats van het onheil. Ook collega’s uit Nederland staken mee de handen uit de mouwen.

“In de schuur die dateert uit de jaren twintig van vorige eeuw lag stro opgeslagen”, weet burgemeester Walter Luyten (CD&V) van Ravels. “Er stonden ook landbouwmachines binnen. Wellicht zijn die allemaal verloren gegaan. De brand was zeer verwoestend. Even werd ook gevreesd voor een aanpalende stal met varkens maar die heeft de brandweer kunnen vrijwaren.”

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Volgens de burgemeester was er niemand in de schuur toen de brand is ontstaan. Nadat de brand onder controle was, had de brandweer nog uren werk met nablussen. Het puin moest immers uit elkaar getrokken worden het geheel goed te kunnen blussen. “Er wordt ook nagegaan of er bij de brand asbestvezels zijn vrijgekomen”, weet de burgemeester.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER