BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open Vld) sluit federale regering met Vlaamse minderheid niet uit

BinnenlandDe nieuwe Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open Vld) sluit een federale regering met een Vlaamse minderheid niet uit. Dat heeft hij gezegd in een interview met Le Soir.

154 reacties

  • JAN luytens

    5 jaar geleden
    Ze hebben dan toch voor een keer de juiste analyse gemaakt en ingezien dat het bij eventuele nieuwe verkiezingen afgelopen is met hun partij . proficiat !
  • Martinne Vercoutere

    5 jaar geleden
    Laat ze maar verkiezen. Nu luisteren ze toch nog niet naar het volk,dus...
  • Frank Evers

    5 jaar geleden
    En nog een groter verlies voor de OVLD daar heeft hij angst voor en het postjesverlies natuurlijk
  • Patrick Wallaert

    5 jaar geleden
    Voor mij mogen er nieuwe verkiezingen komen . Ik stem dan zeker voor Vlaams Belang wat ik nu niet heb gedaan tot mijn spijt . Als dit gebeurt dan halen VB en NVA samen een meerderheid zeker weten .
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    @Gerry Cle. Wat is de maatstaf om een partij extremistisch te noemen? Voor VLD en CD&V is de enige reden om dit te doen het cordon handhaven om hun regeringsdeelname te vrijwaren. Het VB is geëvolueerd. Trouwens een nog grotere meerderheid Vlamingen heeft niet voor VLD gestemd. Wat die wijsheid van Dewael betreft. Hij is wel zo wijs om tegen nieuwe verkiezingen te zijn. Hij weet dat de kans er in zit dat de N-VA en VB dan wel aan een meerderheid geraken.
  1. Komt Vlaamse regeringsvorming in stroomversnelling? “Er is toch al een tekst klaar”

    Komt Vlaamse regerings­vor­ming in stroomver­snel­ling? “Er is toch al een tekst klaar”

    Meer dan een maand na de verkiezingen van 26 mei lijkt Bart De Wever klaar voor een versnelling in de Vlaamse formatiegesprekken. De Vlaamse informateur zou dit weekend verschillende partijen willen spreken om een tekst te bespreken. Mogelijk wordt nadien duidelijk met welke partijen De Wever verder wil gaan om een nieuwe Vlaamse regering te vormen. Een nieuwe Vlaamse regering tegen 11 juli -de Vlaamse feestdag- lijkt stilaan onmogelijk.
  2. Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
    PREMIUM
    Interview

    Na 37 jaar maakt hoofdin­spec­teur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”

    “Het zal vreemd aanvoelen om vanaf nu niet anoniem te reserveren in een sterrenzaak”. 37 jaar was Werner Loens (62) inspecteur van Michelin, waarvan 17 jaar hoofdinspecteur Benelux. 8.500 restaurantbezoeken later gaat hij op pensioen en wilt hij voor het eerst op de foto. Wat is volgens Loens dé culinaire hotspot van het moment, verlopen de beoordelingen altijd eerlijk en objectief en wat voor tol heeft tweemaal per dag op restaurant gaan geëist van zijn lichaam? HLN schoof de benen onder tafel en vroeg het hem.