Misnoegde klant beschiet nachtwinkel met jachtgeweer

© bfr

Vannacht heeft zich iets voor 2 uur een schietincident voorgedaan in de Leiestraat in Wervik, vlakbij de brug over de Leie en de grens met Frankrijk.

bfr/ptb

Een klant van nachtwinkel ‘Shop’ was het oneens met de uitbaters ervan. Hij verliet woedend de winkel, maar keerde even later terug. Hij had een jachtgeweer bij zich en vuurde daarmee van op de brug richting de nachtwinkel. Op de muur van de nachtwinkel zijn er verschillende sporen van het geweerschot van de dader. De politie startte inmiddels een onderzoek. De schutter is voorlopig nog niet opgepakt. Wellicht gaat het om een Fransman die de brug overstak.

Bij het incident geraakten er twee mensen gewond: J.D. uit Wervik en een kameraad. “Ik kwam de nachtwinkel binnen en ging naar de frigo om een paar blikjes drank. Toen we gingen betalen aan de kassa hoorden we opeens een schot. Ik had nog niet door dat we beschoten waren. Het bloed liep van mijn gezicht en kin.” Het slachtoffer en zijn kameraad gingen snel schuilen achter een van de frigo’s. Na vijf minuten schuilen was alles terug rustig. “Van bij mijn vriendin belden we de politie en gingen we naar spoed. Ik ben op ongeveer elf plaatsen geraakt geweest. Mijn benen, schouder, kin, voorhoofd. Het kon nog erger geweest zijn, wat als bijvoorbeeld mijn oog geraakt werd.” Ook zijn kameraad liep eenzelfde soort verwondingen op. Beiden mochten al snel het ziekenhuis verlaten .

© bfr

© bfr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen