EPA
Volledig scherm
© EPA

Een ongeziene reeks: dit is het vijfde jaar op rij met hittegolf

De eerste hittegolf van het jaar is een feit. Het kwik steeg vandaag voor de derde keer deze week boven de 30 graden, waardoor we officieel kunnen spreken van een hittegolf. Het is voorlopig de warmste dag van het jaar en ook het dagrecord van de warmste 29 juni is intussen gesneuveld. Dat stond voor vandaag nog op 29 juni 1957, toen het in Ukkel 30,8 graden was. Opvallend: dit is het vijfde jaar op rij waarin we een hittegolf mogen optekenen, een dergelijke reeks heeft zich nog nooit eerder voorgedaan sinds het begin van de metingen.

39 reacties

  • Jan De Maeyer

    5 jaar geleden
    So what? De Belgen geven jaarlijks pakken geld uit om deze "hittegolf" mee te maken op vakantie in het buitenland.
  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    Moet dat nu per sé 30° C zijn om van een hittegolf te spreken?. Een à twee weken na elkaar temperaturen van 27° C is ook al een hittegolf.Dit is geen normale warmte.Hogere UV-index i..c.m. vuile lucht van nabij gelegen autosnelweg plus dat het nu 's nachts niet meer afkoelt zegt genoeg zeker?
  • linda renneboog

    5 jaar geleden
    hopelijk de laatste want het was gisteren niet te doen
  • Rody Franks

    5 jaar geleden
    Het voornaamste wat ik me nog herinner, is dat ik vele jaren geleden toen ik een aantal nachten na mekaar niet kon slapen een Mini-Airco kocht in de supermarkt. Een dag later was de hittegolf voorbij, het toestel heeft al die jaren alleen maar stof vergaard en is nog nooit gebruikt, terwijl ik nochtans meer en meer last zou moeten hebben van de warmte wegens het vorderen van de leeftijd. Dus zal het wel meevallen zeker? Stop toch eens met klagen!
  • Gudo Courtois

    5 jaar geleden
    In de jaren 60 dikwijls om 5-6h moeten beginnen werken, wegens de hitte overdag. Wat een zever die klimaatgodsdienst.