© Facebookpagina Beerschot

Beerschot heeft vijfde zomertransfer beet: "Ik zen ne Kazach en ik zen ne linksback"

Beerschot heeft vanmiddag de transfer van Kazachs international Yan Vorogovskiy bekend gemaakt. De 22-jarige vleugelverdediger komt over van de Kazachse eersteklasser Kairat Almaty, waarmee hij vorig jaar de Kazachse beker won. Vorogovskiy tekende bij Beerschot een contract voor een seizoen (met optie op extra jaar) en wordt zo de vijfde zomertransfer van de Kielse Ratten.

Koen Frans

De 22-jarige Vorogovskiy trainde vandaag voor het eerst mee aan het Universiteitsplein en plaatste deze middag zijn handtekening onder een meerjarig contract bij Beerschot. Vorogovkiy is een aanvallende, linksvoetige vleugelverdediger die nog een jaar onder contract lag bij de Kazachse eersteklasser Kairat Almaty. Begin deze maand stond hij nog 90 minuten tussen de lijnen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Rode Duivels, in maart scoorde hij zelfs in de 3-0 overwinning van Kazachstan tegen Schotland.

Nog twee nieuwe namen?

Vorogovskiy is na Halaimia, Holzhauser, Saint-Louis en Sanusi de vijfde zomeraanwinst van Beerschot. De club hoopt daar binnenkort nog twee nieuwe namen aan toe te voegen. Die twee extra spelers worden pas verwacht na de uitspraak van het BAS inzake ‘Operatie Propere Handen’.

Voor de stage in het Nederlandse Delden (7-13 juli) wil de technische commissie het huiswerk voor volgend seizoen helemaal af hebben.

‘Ik zen ne Kazach en ik zen ne linksback’, zo stelt Vorogovskiy zich voor in onderstaand filmpje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Facebookpagina Beerschot

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners