© BFM

© BFM

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bekend kerkhotel tijdlang ontruimd door rookontwikkeling

In het bekende kerkhotel Martin’s Patershof in de Karmelietenstraat in Mechelen werden 150 mensen zaterdagnamiddag een tijdlang geëvacueerd door rookontwikkeling.

kvro, tdk

Toen de brandweer arriveerde, was de evacuatie al volop aan de gang. “We stelden een lichte rookontwikkeling vast in de gang op de gelijkvloerse en op de tweede verdieping”, zegt kapitein Eric Simon van hulpverleningszone Rivierenland. “Na wat zoekwerk stelden we op de tweede verdieping een kortsluiting vast in een noodbatterij van de lift. De rook kon zich via de liftschacht verspreiden.”

De noodplanningsambtenaar van de stad werd ingelicht en even werd het medisch interventieplan afgekondigd. Vijf ziekenwagens en drie MUG’s waren onderweg naar de interventie, maar na de eerste vaststellingen van de brandweer mochten zij beschikken. “Eén ziekenwagen bleef preventief ter plaatse”, zegt Simon.

De brandweer verwijderde de batterij en neutraliseerde ze in een waterbak. Nadien werd de bovenverdieping geventileerd. Na de nodige metingen werd het hotel weer vrijgegeven. Enkele hotelgasten werden tijdens de interventie opgevangen aan de Lamotsite. “We stelden de lift buiten werking”, zegt Simon nog. “Het hotelmanagement gaat de lifttechnicus zo snel mogelijk contacteren om het probleem te herstellen.”

GVA+ Uniek kerkhotel bestaat tien jaar: “Onze mooiste kamer is de meest gefotografeerde van Europa”

© BFM

© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen