De pizza
Volledig scherm
De pizza © Twitter

Pizzaketen onder vuur na verkoop ‘vleespizza's’ zonder vlees aan meer dan 3.000 klanten

De Nieuw-Zeelandse pizzaketen Hell Pizza blijkt de afgelopen tijd aan meer dan drieduizend klanten pizza's met ‘vlees’ te hebben verkocht, terwijl er helemaal geen vlees op zat. Volgens de directie van het bedrijf ging het om een experiment om aan te tonen dat vegetarische baksels net zo lekker kunnen zijn als pizza's met een topping van vleesproducten. Maar klanten voelen zich misleid.

11 reacties

  • Rudy Fosselle

    5 jaar geleden
    De meeste carnivoren lusten geen vegetarisch eten , zeggen ze. Dit hebben ze toch naar mooi binnen geschrokt. En lekker dat het was! Achteraf ineens niet meer. Zo zie je maar hoe geconditioneerd mensen eten. Top idee!
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    In de frituren verkopen ze toch ook frikadellen?
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ik ben het eens met Bob Bedford. De consument weet al zo weinig over de origine van de ingrediënten en de plaats van productie enz. Dat op zich is al erg genoeg. Wat pizza's met gemalen vlees betreft: dat is meestal derderangsvlees. Ik kan me dus inbeelden dat men het verschil met en zonder inderdaad niet proeft.
  • Modest Bonvivant

    5 jaar geleden
    Mag zeker niet. Net zoals een veggi pizza geen dierlijke producten mag bevatten, maar ook gebeurd.
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Men streeft ervoor om elk ingrediënt van een product op een verpakking te zetten. Zo ook bv. Op de menu kaart van pizzahut. Daar weet je wat er 100% zeker inzit. Pure oplichterij. Als ze hem hadden yitgebracht als belachelijke veggie-pizza, hadden ze er waarschijnlijk maar 5% van verkocht! Ik hoop dat ze vervolgd worden.