REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Trump zet voet op Noord-Koreaanse bodem voor ontmoeting met Kim Jong-un

De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben elkaar ontmoet op de grens tussen beide Korea’s. Trump had Kim via Twitter uitgenodigd voor een spontane ontmoeting. “Gewoon handjes schudden en hallo zeggen”, aldus Trump, die ook even de grens overstak. Hij is de eerste Amerikaanse president in functie die voet zet op Noord-Koreaanse bodem. De VS en Noord-Korea gaan de nucleaire onderhandelingen opnieuw opstarten.

49 reacties

  • Zjos Peeters

    5 jaar geleden
    Zeg wat je wil maar Trump is al pakken verder geraakt op zijn manier dan alle presidenten voordien. Obama liet een etterbuil achter die alle ogenblikken kon barsten.
  • Michel Van Limbergen

    5 jaar geleden
    The show must go on en geen show zonder Trump, geen vrede gesloten door beide Korea's zonder Trump zijn neus ertussen.
  • Patrick Claeys

    5 jaar geleden
    "Ontmoeting" afgelopen...? Goedzo. Intussen is Kim alweer volop landegenoten aan het terechtstellen.
  • Kirsten De Laet

    5 jaar geleden
    Door iedereen weggelachen en aan de kant gezet van zodra hij President werd maar kijk nu eens. Veel minder oorlogen en geen Amerikaanse troepen naar het buitenland om zich te gaan mengen in lokale problemen. Hij heeft een mooie carrière als leider en doet wat ie beloofd. In België beloven ze ook heel veel maar er komt nog veel minder van terecht. Enkel hun loon stijgt maar werken en daden uitvoeren? Tenzij het groen is, die pesten hun inwoners bijna dood.
  • Albert Grisar

    5 jaar geleden
    Wat een man en historisch moment! Totaal geen drama of cinema maar pure realiteit, president van daden!