Dit hartbrekende beeld raakt bij veel mensen een gevoelige snaar en is viraal gegaan.
Volledig scherm
Dit hartbrekende beeld raakt bij veel mensen een gevoelige snaar en is viraal gegaan. © Karen Mason

Vogel voedert peuk aan jong in hartbrekende foto

Op een strand in Florida is waargenomen hoe een vogel een sigarettenpeuk voederde aan een jong. Karen Mason maakte er enkele beelden van waarna het ‘hartbrekende’ tafereel de wereld heeft veroverd.

32 reacties

  • Peggie Van Audenhove

    5 jaar geleden
    Plaats speciale containers voor sigarettenpeuken aan stranden en ook op andere plaatsen, zodat de rokers met hun peuken wegkunnen. Ook voor ander vuil in het algemeen is het vaak een kwestie van opvoeding; ik zie dagelijks volwassenen en zelfs ouderen de verpakking van iets afhalen net nadat ze de winkel ermee buitenkomen en op de grond smijten terwijl er iets verder een vuilbak hangt. Te lui om ernaar toe te stappen. Of autoraampje opendraaien en afval naar buiten keilen.
  • Chantal Geerts

    5 jaar geleden
    Onze voortuin ligt ook altijd vol sigarettenpeuken,die wij dan mogen opruimen.als je rookt ,wees dan niet zo egoistisch,en neem je vuiligheid mee naar huis
  • Marieke Marcelis

    5 jaar geleden
    Overal zie je ze liggen bah vies en degoutant
  • Norbert Thieren

    5 jaar geleden
    Aan de ene kant aan kankerpreventie doen en anderszijds productie van kankerverwekkers zoals tabak toelaten. Hoe idioot is het mensdom eigenlijk?
  • Frits Vandenberge

    5 jaar geleden
    De Belgische wet voorziet GAS-boetes van 50 tot 350 € voor het wegwerpen van een peukje. Maar begin dat maar eens te controleren. Onbegonnen werk. Als we nu eens begonnen met onszelf te controleren. Ik heb ergens gelezen dat een sigarettenpeuk pas na 12 jaar volledig opgelost is (nylon, nicotine, teer, enz.). Ondertussen vervuilt het de waterlopen en de zee.