Buschauffeur doet beklag over verbale agressie op bus: “Dit staat los van mijn politiek ambt”

Buschauffeur en VB-gemeenteraadslid in Brasschaat Luc Van der Schoepen heeft een filmpje op Facebook geplaatst waarin hij zijn beklag maakt over het geval van verbale agressie dat hij meemaakte tijdens zijn diensturen als chauffeur bij De Lijn. Het filmpje is intussen al tienduizenden keren bekeken.

jan brys

Luc Van der Schoepen pikte vrijdagnamiddag enkele klanten op. Maar omdat hij te laat was, kreeg hij heel wat kritiek naar het hoofd geslingerd. “Ik heb geprobeerd hen tot kalmte aan te manen, maar ze kalmeerden niet. Het ergste van al is dat mijn zoon bij mij was”, zegt Van der Schoepen, die in zijn filmpje uithaalde naar de beleidspartijen, vooral dan naar Open Vld’ers Gwendolyn Rutten, Marino Keulen en Patrick Dewael.

“Dat was in het vuur van mijn betoog. Ik heb eraan toegevoegd: en de rest van de ‘bataclan’. Dat zijn dan de andere beleidspartijen. Ik wil vooral het gebrek aan middelen bij De Lijn aanklagen. Besparingen zijn altijd nefast voor de werking”, aldus Van der Schoepen. “Dit staat volledig los van mijn politieke ambt als gemeenteraadslid voor Vlaams Belang. Ik doe dit voor alle buschauffeurs die agressie te maken hebben. Ik vermoed dat ik op het matje zal worden geroepen, maar dan is het maar zo. Als er een sanctie volgt, dan zal ik die dragen. Ik doe dit echt niet uit politieke overwegingen. Dan hadden we dit beter de verkiezingen gedaan”, voegt de man er nog aan toe.

De Lijn heeft intussen laten weten dat ze met Luc Van der Schoepen in gesprek wil gaan over het voorval.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER