Belgische jongen (5) verdronken op camping in Frankrijk

© Camping Les Plans

Een jongetje (5) uit ons land is zaterdag gestorven in het zwembad van een camping in Frankrijk. Het gezin was pas aangekomen op de camping, na een autorit van vijftien uur.

nadb

Het tragische ongeval gebeurde in de late namiddag op camping Les Plans in de gemeente Mialet in het zuiden van Frankrijk. “Het gezin had vijftien uur gereden en ze hadden net hun bagage uitgeladen. Het was enorm warm dus trokken ze meteen naar het zwembad om af te koelen”, zegt burgemeester van Mialet Jean-Marc Verseils aan Midi Libre en bevestigt hij aan onze redactie.

Volgens lokale media ontsnapte de jongen mogelijk even aan de aandacht van zijn ouders, toen zij zich over hun andere kind aan het ontfermen waren. De hulpdiensten kwamen in allerijl ter plaatse, maar voor de jongen kwam alle hulp te laat.

De politie van het naburige Anduze onderzoekt het ongeval, maar de camping zelf zou volgens de eerste vaststellingen geen schuld treffen. De gemeente voorziet psychologische bijstand voor de getroffen familie en voor toeristen die getuige waren van het drama.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen